Naar boven

Zo komen wij aan onze verse ingrediënten

Door Stephanie Prinssen - 02 maart 2017 -
Vroegop-Windig champignons
Vroegop-Windig peren
Vroegop Windig
 

Koken is creëren. Met mooie ingrediënten iets heerlijks bereiden waar je anderen mee kunt verwennen. Dat is onze chefs op het lijf geschreven, en die mooie ingrediënten ook. Want op de vraag waar zij het liefste mee werken, antwoordden ze in koor: verse topkwaliteit! Daar zijn ze echt heel stellig in. Maar waar die producten vandaan moesten komen? Daar hadden ze even niet zo snel een antwoord op. “Kweken? Daar hebben we toch geen kaas van gegeten? Oké, op de verse kruiden in de vensterbank na dan.” Dus hoe MyCOOKS dan wel aan die kersverse producten komt, zo van het veld of uit de boom?

Daar zijn we heel open over. Daar hebben wij een vaste leverancier voor uitgezocht. Een die past bij onze no-nonsens filosofie over heerlijk en eerlijk eten. Een met passie voor vers, voor biologisch en milieubewust geteelde producten en een met oog voor maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Hoe wij die hebben gevonden? Door eerst te brainstormen over onze eisen. Helemaal in het begin was dat, nog voor er werd gedacht aan gerechten en receptuur. En met zo’n stelletje fanatieke foodies in het MyCOOKS-team werd het natuurlijk een lange lijst. Dat hadden we vlot voor elkaar. Alleen het onderverdelen naar volgorde van belangrijkheid, dat lukte niet zo snel. Of, beter gezegd, helemaal niet eigenlijk. Geen van de eisen deed onder voor een andere. Dus voerden vers, smaakvol, topkwaliteit, biologisch, duurzaam en lokaal geproduceerde groente en fruit gebroederlijk naast elkaar de top van ons lijstje aan. Voor minder steken ze hier de handen echt niet uit de mouwen.

Hoe we daar een passende leverancier bij zouden vinden? Bij dat lijstje? Dat is tijdens die sessie niet eens aan de orde gekomen. We gingen er gewoon vanuit dat het kon, koken met de beste producten van de hoogste kwaliteit. Gelukkig is er Vroegop-Windig. Die leverancier voldoet echt aan al onze eisen en gaat met maatschappelijk ondernemen zelfs een stapje verder dan wij konden bedenken. Zo bezorgen ze rond Amsterdam met elektrische vrachtwagens en helpen ze exotische dieren te beschermen met hun steun aan stichting AAP. Die AAP stond niet op ons lijstje. En al was het niet doorslaggevend, hij viel wel direct in de smaak.