Naar boven

Suiker….De zoete sluiper

Door Stephanie Prinssen - 02 februari 2017 -

Kijk, dat er in koekjes, gebak en chocola suikers zitten, daar kunnen wij gewoon niet omheen. Maar sluipsuiker zit ook in andere etenswaren, meestal om die zoeter, smakelijker, sappiger of langer houdbaar te maken. In droge voedingswaren bijvoorbeeld en zelfs in gekruid vlees, zoals hamburgers! Dat vinden wij niet alleen raar, maar ook niet kunnen. Daarom koken wij nooit met pakjes en zakjes en altijd met verse ingrediënten. Dat smaakt echt en, eerlijk waar, ook stukken beter. Trouwens, onze hapjes en gerechten worden koelvers verpakt onder beschermde atmosfeer, dus dat soort rare hulpstoffen zijn helemaal niet nodig.

En wat dacht je van houdbare producten als kaas en worst? Want ja, zelfs daar zitten sluipsuikers in. Gelukkig weten wij dat, en ook daar zijn we eerlijk over. Want dat soort heerlijkheden worden natuurlijk niet door onze eigen chefs bereid. Nee, die worden bij speciaal door ons geselecteerde leveranciers ingekocht. Bij leveranciers die, net als wij, een gezonde aversie hebben tegen onnatuurlijke conserveringsmiddelen en additieven zoals sluipsuiker. Maar hoe goed we ook zoeken, keuren en uitpluizen, toch kunnen we er soms helaas niet omheen. In dat geval kiezen we het beste alternatief en vermelden we, ook heel eerlijk, de aanwezige additieven in de ingrediëntenlijst.

Suiker