Naar boven

Liefde gaat door de maag

Door Chef Jeffrey - 24 januari 2018 -
Het lijkt nog ver weg, maar voor je het weet is het zo ver: Valentijnsdag! Verras jij je (stiekeme) geliefde met een mooi sieraad, bloemen of een kaartje? Sommigen kijken er al maanden naar uit, waar anderen al maanden opzien tegen het bedenken van een leuk en origineel cadeau om hun geliefde te geven. Wij hebben in ieder geval maanden gewerkt aan hét perfecte cadeau waar ieders hart van op hol slaat. Want je weet wat ze zeggen: echte liefde gaat door de maag!

Ik verheug me persoonlijk al op een rustig avondje met mijn vrouw thuis. Niks fijners dan thuis een leuke avond te hebben. Geen gedoe met reserveren in restaurants, die toch al overvol zitten en een niet zo’n hele speciale menukaart hebben. Als Chef maak ik toch liever zelf mijn eten. Mijn team en ik hebben daarom tot in de late uurtjes gewerkt om een speciaal menu samen te stellen, zodat je gewoon lekker thuis Valentijn kan vieren.

Er is veel geproefd, gekeurd en getest. Samen met onze receptontwikkelaar Joanna hebben we gekeken naar nieuwe verrassende combinaties en sensuele gerechten. En de keuze is reuze, al zeg ik het zelf. Voor de vroege tortelduifjes onder ons is er speciaal voor Valentijnsdag een Romantic Breakfast, met ovenbroodjes, vers fruit en een fles cava. Ben je nou, net als ik, niet zo van het vroege opstaan, maar wil je wel je lief verassen met een creatie uit de keuken? Dan is ons 4 gangen Valentijns diner echt wat voor jou. Een volledig verzorgd diner, van voorgerecht tot aan het dessert. Het enige waar je zelf nog voor moet zorgen is de drank.

Wil je nou echt goed voor de dag komen en een romantisch gebaar maken? Serveer als aperitief dan een Gin Tonic met een roze twist.

Wat heb je nodig? 
  • Gin – het liefste Hendrick’s Gin
  • Tonic – Elderflower vind ik persoonlijk het lekkerst
  • Rozenwater
  • Frambozensiroop
  • Bevroren Frambozen als garnering
  • Ijsklontjes

Schenk eerst een scheutje frambozensiroop in een mooi glas. Dit zorgt voor een mooie roze gloed aan de Gin Tonic en wat is nou meer Valentijn dan roze(n). Vul vervolgens het glas met ijsklontjes.

Hierop giet je de Gin en een druppel rozenwater. Echt niet meer dan een druppel! Vul vervolgens de rest van het glas aan met de tonic en garneer het geheel met bevroren frambozen.


En voilà, je Valentijns cocktail is klaar om geserveerd te worden en jij bent klaar voor een onvergetelijke avond.


Wil je een Valentijns diner bestellen? Wees er dan snel bij, want ze zijn slechts beperkt verkrijgbaar!