Naar boven

Lekkers voor in de schoen

Door Stephanie Prinssen - 14 november 2017 -


Nog even en dan mag iedereen zijn schoen weer zetten. En daarmee bedoelen we niet alleen de kleintjes, maar echt ie-der-een. Want wie wil er nou niet ’s morgens vroeg meteen z’n schoen checken op strooigoed of cadeautjes? Zelf al heb je vreselijk vals je sinterklaasliedjes gezongen. Dat wil jij toch ook? Doe gewoon net als de kleintjes en zet een keer je schoen. Wie weet komt Amerigo met die gast met zijn mijter langs om er wat in te doen. Speel je liever zelf voor Sinterklaas? Dan hebben wij een origineel schoencadeautje. Maar wel één dat niets te maken heeft met taaitaai, suikergoed of appeltjes van oranje.

Het is wel eetbaar, hoewel niet direct. Je hebt heel veel keuze en…. je kunt bij ons terecht. Het kan iets te maken hebben met pepernoten, maar dat hoeft natuurlijk niet. Je hoeft er geen surprise voor te maken, maar verrassend is het wel. Wat denk je? Wat gok je? Wat schotelen we je voor?

Wat dacht je van een MYCOOKS cadeaukaart? Dar smult toch iedereen van? Die cadeaukaart lijkt wel gemaakt voor in de schoen. Schrijf dat maar in chocoladeletters in je agenda. En wil je toch iets met strooigoed doen? Bak dan een keer zelf je pepernoten. Met dit heerlijke recept van chef Joanna is dat zo gepie(p)t.Joanna’s ouderwets lekkere kruidnootjes

·        250 gr zelfrijzend bakmeel

·        125 gr donkere basterdsuiker

·        100 gr harde koude boter in blokjes

·        4- 5 el melk

·        10 gr speculaaskruiden

·        Snufje zout

Verwarm je oven voor op 160 graden (heteluchtoven) en bekleed een bakplaat met bakpapier. Roer in een kom het bakmeel, de speculaaskruiden, de suiker en het zout goed door elkaar. Voeg de blokjes koude boter en de eetlepels melk toe. Kneed er snel een mooi soepel deeg van. Dat kan met de hand of met een keukenmachine. Maak er deegknikkertjes van ter grote van een pepernoot en leg ze op de bakplaat. Druk ze zachtjes ietsje plat. Schuif de bakplaat in het midden van de voorverwarmde oven en bak je kruidnootjes in ongeveer 15 minuten gaar.

Nou, dat wordt smullen. Wat je ook kiest.