Naar boven

Knoflook - onmisbaar voor een goede halloween!

Door Chef Jeffrey - 25 oktober 2017 -

Hangt bij jou de knoflook ook al voor het raam om vampiers en andere enge wezens af te weren? Waan jij je ook al in de wereld van monsters en vampiers? Hier bij MyCOOKS hebben we in ieder geval groots ingeslagen en zijn we helemaal klaar voor Halloween! Onze knoflookleverancier is onlangs langs geweest met een scala aan nieuwe soorten knoflook. Het zal je misschien (niet) verbazen, maar er zijn extreem veel meer soorten knoflook dan de standaard variant.

Ik heb ontzettend veel zin om de verschillende soorten knoflook te gaan gebruiken bij het creëren van nieuwe gerechten. Zo zijn er grote verschillen tussen de Chinese knoflook, een nieuwe knoflook van Spaanse afkomst en een lokale knoflook uit de Beemster waar we mee aan de slag gaan. Had jij ooit al eerder gehoord van zwarte knoflook? Deze is bijvoorbeeld ideaal om te gebruiken in chocolade. We zijn druk bezig met verassende combinaties.

Maar niet alleen in onze nieuwe gerechten gebruiken we knoflook. Ook in onze oude klassiekers gebruiken we tenen vol. Genoeg om de vampiers uit alle windstreken te verbannen. Wist je trouwens dat knoflook vroeger niet alleen populair was om vampiers mee te verjagen, maar ook als medicijn werd gezien? En ook de wetenschap van tegenwoordig laat zien dat knoflook meer is dan alleen heel lekker. Zo zitten er behoorlijk veel voedingsstoffen in en is knoflook heel gezond.

Je kijkt er dus vast niet raar van op dat knoflook in veel van onze gerechten gebruikt wordt. Één van mijn favoriete gerechten is gamba's al ajillo. Dit zijn heerlijke, gepelde gamba's gebakken in een knoflook-chili olie. De knoflook komt hierin goed tot zijn recht en het pittige tintje van de chili maakt dit tot een waar genot voor de tong. Hierbij is de knoflook dus een absolute must, maar het kan ook heel lekker zijn in gerechten waar de knoflooksmaak wat subtieler in het gerecht naar voren komt.

Knoflook is dus niet alleen leuk als decoratie voor je Halloween feestje, maar ook heel lekker in je eten. And why not both? Wil je er niet zelf je vingers aan vuil maken, maar wel een veelzijdig en goed diner voor je gasten serveren, kies dan voor onze Halloween Chef's Deal en geniet van heerlijke gerechten in Halloween sferen. Wij staan voor jou klaar om alles met zorg te bereiden en wij zorgen ervoor dat je met dit Halloween diner goed voor de dag komt voor je vrienden.