Naar boven

Hét recept voor een fantastische Valentijn

Door Stephanie Prinssen - 18 januari 2017 -
Knolselderij soep
Zalm blini
Chicken in love
 

Nu valt Valentijn dit jaar op een doodgewone doordeweekse dinsdag. Ik weet niet hoe het bij jou zit, maar ik weet dan direct dat ergens lekker lang tafelen er echt niet inzit. Want woensdagochtend staat de wekker gewoon weer ongenadig vroeg te rammelen. Of de liefde nu in de lucht zit of niet. En met een partner die goed kan klussen maar van koken geen kaas heeft gegeten, word ik thuis vast niet verrast met een romantisch dinertje. Waarom ga je niet zelf aan de slag, hoor ik je denken. Daar heb ik echt geen zin in en geen tijd voor…Het zullen wel rozen en een Valentijnskaartje worden dit jaar. Dat ik daar een beetje over liep te mopperen, hebben onze chefs vast gehoord. Want van de week presenteerden zij hun heerlijke 4-gangen Valentijnsmenu.

Alleen al bij het lezen ervan liep het water mij in de mond. Fluweelzachte soep, drie bereidingen van zalm, romige kippendij, gratin Dauphinois, geroosterde wintergroenten met pistou en hemelse chocolademousse met Grand Marnier toe. Nu weet ik dat alle gerechten met liefde worden bereid met de beste ingrediënten, en dat alles koelvers aan huis wordt bezorgd. Alleen even opwarmen en mooi presenteren volstaat. Mooi servies op tafel, kaarsjes aan en genieten maar. Wat een prachtoplossing! Dat romantische dinertje thuis gaat bij mij dit jaar mooi door. En weet je wat, voor de pure verwennerij bestel ik er ook een fles eersteklas Prosecco bij. Om bij kaarslicht op de liefde te proosten. Dit wordt een fantastische Valentijn!