Naar boven

Groentjes enzo

Door Chef Jeffrey - 07 maart 2018 -
Een stukje vlees, wat aardappelen en een portie groenten. Zo ziet het bord van menig Nederlander er ’s avonds uit. Een echt oer-Hollands diner zou je kunnen zeggen. Want vooral dat stukje vlees, dat hoort er toch echt bij.
Maar hoe zou je bord eruit zien met alleen maar groenten? Best karig, hoor ik je nu denken. Want wat moet je nou in hemelsnaam maken zonder vlees, met groenten, en met welke dan? Gelukkig zitten wij bij MyCOOKS vol met ideeën. Want wat dacht je bijvoorbeeld van een Indiase linzencurry met kokos en groenten? Of onze vegetarische Massala, een heerlijke Indiase stoofschotel van groenten en zoete aardappel!


Nou moet ik toegeven, we spelen wel een beetje vals. Want al die groenten wassen en snijden, dat is nogal een karwei. Maar tegenwoordig hoeft dat niet meer, door de nieuwe snijderij bij onze leverancier Vroegop-Windig. Hier worden alle groenten vers en op bestelling gesneden. Ze maken het liefst gebruik van groenten van eigen bodem, om zo transport tot een minimum te beperken. Oer-Hollands dus, en ook nog eens goed voor het milieu! Om dit alles te presenteren aan het publiek werd ons team uitgenodigd om bij de grote opening te zijn. Hier werd het hele proces gedemonstreerd en kregen we een rondleiding door de snijderij. Nadat de groenten binnenkomen, worden ze direct gesneden en verpakt, waarna alles klaar wordt gemaakt voor transport.

De snijderij heeft een BRC food certificaat, wat inhoudt dat ze streng gekeurd zijn op voedselveiligheid en op bijkomende diensten als verpakkingen en transport. Ook beschikken zij over een HACCP certificaat; een voedselveiligheidssysteem, waarmee een bedrijf zich moet houden aan bepaalde hygiëneregels. Zo ben je er dus zeker van dat je verse groenten geserveerd krijgt en dat er niks mee aan de hand is. En de groenten worden precies zo gesneden zoals jij het wilt. Of je nou plakken, blokjes, grof- of fijngesneden wilt, het is allemaal mogelijk. Dit scheelt voor ons uiteraard een hoop werk, waardoor we nog meer aandacht en liefde kunnen besteden aan het bereiden van de gerechten. En dat proef je!