Naar boven
Bourgogne Hautes Côtes de Beaune Chardonnay

Bourgogne Hautes Côtes de Beaune Chardonnay

Klassieke mineralige Chardonnay met een heerlijk frisse afdronk. Uitstekend bij visgerechten, kreeft of als aperitief. Beperkt aantal flessen beschikbaar!
€ 24,95
per fles 75cl
In winkelwagen
Toevoegen aan favorieten
Deel dit artikel
Art.nr:
115.037
Levertijd:
1

Heerlijk eten thuisbezorgd

  • VÓÓR 12:00 BESTELD, VOLGENDE DAG BEZORGD IN NEDERLAND EN BELGIË. Vanaf €65,- gratis standaard bezorging
  • Plaats je kerstbestelling uiterlijk voor 12 uur donderdag 20 december! Extra bezorgmoment voor kerst mogelijk op maandag 24 december.
  • Vragen? Bel ons op (+31)294 772 444

Omschrijving en serveersuggestie

Klassieke mineralige Chardonnay met een heerlijk frisse afdronk.

Uitstekend bij visgerechten, kreeft of als aperitief. 


Onze ontdekking van het jaar en daar zijn we bij MyCooks trots op!
De familie Chevrot verbouwt al wijn sinds 1830 en hun kelders dateren uit 1798.
Deze aimabele wijnmakers uit Marange, Catherine en Fernand Chevrot, hebben hun liefde voor het vak doorgegeven aan hun zoons Pablo en Vincent.
Deze twee mannen "leven" wijn. Met hun gigantische ervaring bij beroemde wijnboeren over de hele wereld en hun topopleiding maken ze de meest fantastische wijnen.
Dat doen ze ook nog eens biologisch, sinds dit jaar ook met een eigen paard. De filtratie van de wijnen gebeurt ook op een natuurlijke manier.
De wijnen worden met grote regelmaat overgedaan in andere vaten en wordt zo van het residu gescheiden. Een enorm karwei maar het geeft de wijn wel zijn unieke smaak.

Dat deze mensen alleen voor absolute topkwaliteit gaan blijkt wel uit het feit dat ze in 2016 besloten om de druiven van hun premier cru veld niet te gebruiken voor hun premier cru, maar het toe te voegen aan de villages, omdat ze een betere premier cru willen maken. Vele boeren hadden dat anders gedaan. Marange is (nog) een van de minder bekende plaatsen uit de Bourgogne. De wijnen die de familie Chevrot maakt, horen volgens ons bij de top en zijn (nog) zeer goed betaalbaar.

Absolute aanraders dus!

Tips van de chef

  • Lobster with Thermidor Butter Lobster with Thermidor Butter Halve Canadese kreeft gelakt en bereid met Franse Thermidor boter. Per halve kreeft. € 26,95
    Meer info
    Toevoegen
  • Gambas al Ajillo Gambas al Ajillo Gepelde gamba's met chili in knoflookolie. Per circa 10 gamba's. € 7,95
    Meer info
    Toevoegen
  • Makreelcrème met rode biet salsa Makreelcrème met rode biet salsa Crème van gerookte makreel op gemarineerde bietjes in een amuseglaasje. Per 4 stuks. € 7,95
    Meer info
    Toevoegen