Naar boven
Saté van Kippendij

Satay Kai

Supermalse saté van kippendij gemarineerd in een vernieuwde Indonesische marinade, met huisgemaakte satésaus. Lekker op de BBQ en bij de Indonesische rijsttafel. Per 6 stuks + 400 gr satésaus.
€ 9,95
Per gerecht
Dit product is momenteel niet op voorraad.
Toevoegen aan favorieten
Deel dit artikel
Art.nr:
103.009

Dit gerecht is

Vriesvers
Vriesvers

Heerlijk eten thuisbezorgd

  • Op ma t/m vr vóór 12 uur besteld, de volgende dag thuisbezorgd in de Benelux
  • Vanaf €65,- gratis standaard bezorging. Cadeaukaarten worden gratis verzonden per post!
  • Vragen? Bel ons op (+31)294 772 444

Omschrijving en serveersuggestie

Botermalse saté van kippendij, kruidig gemaakt door een Indonesische marinade. Saté is zo populair, dat je het bijna een ‘Nederlands’ gerecht kunt noemen. De saté is helemaal compleet met de bijgeleverde satésaus en een abslotue aanrader bij een rijsttafel. 

Opwarminstructies
Satay Kai 
BBQ/Grill:Laat de saté eerst op 5 graden komen. Gril de saté om en om op een hete BBQ of grillpan, draai regelmatig. ± 3 minuten per kant. 
Oven: Leg de saté in een ovenschaal 4-6 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden. 

Satésaus 
De saus is koud te nuttigen of verwarm de saus eventueel in een pannetje. Al roerend verwarmen en niet aan de kook brengen. 

Serveersuggestie
• 
Serveer de saté tijdens een BBQ met bijvoorbeeld lekkere hamburgers of baby back ribs
• Ook heerlijk als onderdeel van een Indonesische rijsttafel met witte rijst en sambal goreng boontjes.

Ingrediënten en allergenen

Satesaus:
  • Satesaus pasta (pinda's, suiker, water, sojasaus (water, sojabonen, zout, tarwe, kaliumsorbaat, azijn, aroma's, raapzaadolie, zeztmeel, weipoeder (melk), zout, sambal (rode pepers, zout, water, azijnzuur, benzoëzuur))
  • Water
  • Ketjap manis (suiker, water, soja, zout, karamelkleurstof, specerijen)
  • kokosmelk (koksmelk, water, verdikkingsmiddel)
  • Santen (100% kokos)
  • Donkere basterdsuiker (suiker, inverstsuikerstroop, karamelkleurstof)
  • Gember
  • Vissaus (ansjovis-extract, zout, suiker)
  • Limoensap
  • Serrehpuree (citroengras, water, zonnebloemolie, zout, guarpitmeel, xanthaangom)
  • Sriracha (chilies, suiker, knoflook, zout, gedestilleerd azijn, kaliumsorbaat, natriumbisulfiet)
  • Tamarinde
  • Geraspte kokosnoot 
  • Koriander
  • Komijnzaad
  • Knoflookpuree (knoflook, water, zout, citrusvezel, citroenzuur 
 



Satay Kai:
  • Kippendij spiesjes
  • Kokosmelk (kokosmelk, water, verdikkingsmiddel, citroenzuur)
  • Bouillonpoeder gevogelte (zout, glucosestroop, aroma's, vet en vlees van gevogeltje, ui, kruiden, aromatische planten)
  • Gember
  • Vissaus (ansjovis-extract, zout, suiker)
  • Serrehpuree (citroengras, water, zonnebloemolie, zout, guarpitmeel)
  • Indiase kerriepoeder (kurkuma, koriander, peper, chilies, fenerik)
  • Chilipeder
  • Komijnzaad
  • Koriander
  • Kurkuma

Voedingswaarden

   Per 100 gram  Per portie 
Energie (kj) 685 4293
Energie (kcal) 162.79 1020.18
Vetten (g) 8.7 54.53
Waarvan verzadigd (g) 2.77 17.37
Koolhydraten (g) 16.61 104.12
Waarvan suiker (g) 10.57 66.24
Eiwitten 3.83 24
Zout (g) 1.6 10.04
Natrium (G) 0.64 4.016

Tips van de chef

  • Korean Chicken Korean Chicken Malse kippenvleugels bestreken met een pittige Koreaanse saus. Per 8 stuks. € 7,95
    Meer info
    Toevoegen